הכנה לראיונות עבודה: עשה ואל תעשה
ראיון עבודה זה צעד מרגש לקראת משרת החלומות שלך או התחלת מסע הקריירה שלך.
עם זאת, חשוב להיות מוכן היטב כדי ליצור רושם חיובי במהלך תהליך הראיון. על ידי ביצוע פעולות עשה אלה והימנעות מ"אל תעשה", תוכל להגדיל את הסיכויים שלך להצליח בראיון ולהתקרב ליעדי הקריירה שלך
מה כן לעשות:
1. חקור את החברה: אחד השלבים החשובים ביותר בהכנה לראיון הוא מחקר החברה שאיתה אתה מתראיין. בקר באתר האינטרנט ובפרופילי המדיה החברתית שלהם כדי לאסוף מידע על הייעוד, הערכים, המוצרים/שירותים והחדשות או הפרויקטים האחרונים שלהם. ידע זה לא רק מדגים את העניין שלך אלא גם עוזר לך להתאים את התגובות שלך כך שיתאימו ליעדי החברה ולתרבותה.
2. הבן את דרישות התפקיד: קרא את תיאור התפקיד ביסודיות וודא שיש לך הבנה ברורה של הכישורים והכישורים הנדרשים. זהה את תחומי האחריות המרכזיים וחשוב על דוגמאות מחוויות העבר שלך המדגימות את יכולתך להתמודד עם משימות דומות. כך תוכל להדגיש ביעילות את הכישורים הרלוונטיים שלך במהלך הראיון.
3. תרגל שאלות נפוצות לראיון: הכן תשובות לשאלות נפוצות בראיון כגון "ספר לי על עצמך", "למה כדאי לנו להעסיק אותך" או "תאר מצב מאתגר שעמדת בפניה וכיצד פתרת אותה". תרגל את התשובות שלך לשאלות אלה, וודא שהן תמציתיות, רלוונטיות ומציגות את הכישורים וההישגים שלך.
4. להתלבש בצורה מקצועית: להתלבש כראוי לראיון הוא חיוני מכיוון שהוא משקף את המקצועיות והכבוד שלך להזדמנות. חקרו את קוד הלבוש של החברה ובחרו בתלבושת שתואמת את התרבות שלהם. כשיש ספק, עדיף להיות מעט לבוש יתר על המידה מאשר לבוש נמוך.
5. הביאו מסמכים נחוצים: הכינו תיקייה עם עותקים של קורות החיים שלכם, מכתבי עזר וכל מסמך אחר שהמעסיק ביקש. הכנת החומרים הללו מראה שאתה מאורגן ומוכן היטב.
6. עסוק בהקשבה פעילה: במהלך הראיון הקשיבו באופן פעיל לשאלות ולהנחיות של המראיין. הקדישו רגע להבין את השאלה במלואה לפני שתגיבו. זה מדגים את תשומת הלב שלך ומאפשר לך לספק תשובות מחושבות היטב.
7. שאל שאלות: הכן רשימה של שאלות לשאול את המראיין. זה מראה את העניין האמיתי שלך בתפקיד ומספק הזדמנות לאסוף מידע בעל ערך. שאל על תרבות החברה, הזדמנויות צמיחה עתידיות, או כל פרט ספציפי על התפקיד שאתה רוצה לדעת.
מה לא לעשות:
1. הגעה מאוחרת: דייקנות היא המפתח בתהליך הראיון. הגעה מאוחרת נותנת רושם שלילי ועלולה לעורר חששות לגבי המהימנות שלך וכישורי ניהול זמן. תכנן את המסע שלך מראש, תוך מתן אפשרות לעיכובים בלתי צפויים.
2. להיות לא מוכן: אי חקירת החברה או דרישות התפקיד יכול לעכב משמעותית את סיכויי ההצלחה שלך. זה מראה על חוסר עניין ומוכנות, מה שיכול לפסול אותך במהירות כמועמד פוטנציאלי. קח את הזמן כדי לחקור ביסודיות ולהבין את החברה והתפקיד.
3. דיבור שלילי על מעסיקים קודמים: חשוב להישאר מקצועי ולהימנע מלדבר שלילי על מעסיקים או עמיתים קודמים. שמור את התגובות שלך ממוקדות בהיבטים החיוביים של החוויות שלך ובמה שלמדת מהן.
4. תקשורת לא מילולית: זכור כי רמזים לא מילוליים, כגון שמירה על קשר עין, יציבה טובה ושימוש בתנועות ידיים מתאימות, חיוניים במהלך ראיון. שימו לב לשפת הגוף שלכם כדי לשדר ביטחון, מקצועיות והתלהבות.
5. שיתוף יתר של מידע אישי: למרות שחשוב לבנות קרבה עם המראיין, שימו לב לא לשתף יותר מדי מידע אישי. שמור את השיחה ממוקדת בחוויותיך המקצועיות וכיצד תוכל לתרום להצלחת החברה.
6. מתן תשובות כלליות או מעורפלות: הימנע ממתן תשובות כלליות או מעורפלות לשאלות ראיון. במקום זאת, היו ספציפיים וספקו דוגמאות קונקרטיות מחוויות העבר שלכם המדגישות את הכישורים וההישגים שלכם. זה מאפשר למראיין להבין טוב יותר את היכולות וההתאמה שלך לתפקיד.